söndag, september 24, 2023

Senaste artiklarna

Gör din egen lampa på en gren

På hösten kan det vara lagom att ansa träden i trädgården. Klippa av grenar och liknande. Varför inte ta vara på en gren och gör din egen lampa som kan skapa lite höstmys. 

Att skapa grenlampan är enkelt. Du behöver en passande gren och lämpligt många lampor med en lite längre sladd än annars nödvändigt. Det finns däremot ett par saker att tänka på.

Se till att grenen är torr innan du börjar. Torka den inomhus, gärna i en bastu om du har en sådan. Det får också bort eventuella djur som kan leva i grenen. Bryt av oönskade kvistar på grenen och skala sedan grenen fri från lös bark, på så sätt slipper du att den smular ytterligare när den torkar med tiden.

Med hjälp av sandpapper, slipa till den skalade grenen. Ta bort oönskade ojämnheter. För att skapa en finish kan du antingen olja grenen eller måla den.

Fundera sedan på hur du vill att grenen ska hängas upp, eller om du gör någon annan variant, t.ex. en golvlampa (se bilder längre ner). Skapa lämplig hänganordning. Tänk på att inte skada sladden och inte ha några slarvigt gjorda skarvar när du lindar sladden runt grenen. Lampan eller andra delar som blir varma bör inte heller vara för nära grenen.

Bara din fantasi sätter stop för grenlampan

Det är egentligen bara din fantasi som sätter stop för grenlampan. Här kommer några ytterligare exempel för att hjälpa till med inspirationen.

Latest Posts

Annons

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.