Så inreder du med färg – för det är hett just nu

0
1945

Kör hårt på färg när du inreder. Det är nämligen färg som gäller just nu, och vi ska inte vara rädda för att trenden vänder, enligt inredningsdesignern Sara.  Villalust har fått del av de bästa tipsen på hur du inreder med färg.

Att färg är trendigt just nu, och att trendvindarna alltid vänder förr eller senare, tycker inte Sara att man ska fundera så mycket över. De flesta av oss gör i ordning våra hem när vi flyttar in, och sen förändrar vi inte så mycket på flera år.

– Så kör hårt om du är sugen på färg, blir du mot förmodan less är det inte värre än att du målar om, säger Sara. Räkna med att det kostar 2.000 kronor per rum, plus tid och jobb förstås.

Tips för färgnybörjaren

Vågar du måla trappan i rött?
Vågar du måla trappan i rött?
  • Ta ut svängarna i små rum som du bara passerar, och ta det lugnare i vardagsrummet där du tillbringar mest tid.
  • Börja gärna med en fin, färgstark matta och inred rummet nedifrån och upp. Nästa köp kanske blir en fåtölj eller några kuddar som matchar mattan.
  • Om du har svårt att lista ut vilka färgkombinationer som passar ihop, gå ut i naturen! Blommor består ofta av flera färger, och de skär sig aldrig eftersom det är naturliga kombinationer. Ta med blomman till färghandeln och leta upp de färgkoder som matchar.
  • Om du inte vill eller orkar måla hela väggar, börja med lister, dörrposter och fönsterkarmar. Att sätta färg på dem förvandlar hela rummet
  • Kök är dyra att byta ut, men det är inte kaklade stänkskydd över diskbänken. Färgglada kakelplattor eller mosaik sätter pricken över i.

Just nu finns det fyra heta färgtrender som gäller enligt färgspecialister. Dova, mättade färger är populärt just nu. Gärna mörka blå och gröna toner, med mycket grått i. Kalla metaller är på väg att ersätta de varma, som mässing och koppar. Matcha gärna med silver när du väljer färger.

Gör något oväntat! Dela av väggen i ögonhöjd och låt linjen fortsätta över dörröppningen. Sätt den ljusare färgen högst upp, så känns taket högre. En målad fondvägg känns lite trist, använd den istället för att skapa mönster med färg. Dela den på tvären, rita upp ett mönster av trianglar eller måla en stor kvadrat på väggen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here