Så gör du om ditt badrum till ett spa

0
209

Den där härliga känslan av avkoppling, vila och ro som ofta infinner sig på ett spa är en upplevelse värd att satsa på. Många av knepen kan du med enkelhet skapa hemma. I den här artikeln ger vi dig några goda knep, för alla plånböcker att skapa din egna spakänsla hemma i ditt badrum.

Det första du bör göra är att arbeta med färger och ljus. Om du har möjlighet till stora ljusinsläpp med fönster ska du ta fasta på det. Men du kan också ljusa upp inredningen och ta bort tunga och mörka färger.

Byta ut mörka handdukar och textiler mot ljusa handdukar till att börja med. Kosta gärna på dig handdukar med hög kvalité. Arbeta också med belysning, och om din befintliga badrumsbelysning är svag kan du enkelt byta ut lamporna med starka sådana.

Större renoveringar

Om du ska ge dig på större renoveringar hemma för att skapa en spakänsla hemma finns det några grundläggande saker du inte bör glömma.

  • Ge ditt badrum mer kvadratmeter. Traditionella badrum är ofta ganska små. Se över möjlighet att bygga ut ditt badrum, genom att bygga ut huset eller riva en innevägg. Glöm inte att installera ett större fönster, kanske ett takfönster?
  • Värme. För att vi riktigt ska trivas är det viktigt att satsa på ordentligt värme. Installera golvvärme. Då blir det behagligt att visas i rummet en längre tid.
  • Stor dusch. En stor och tilltagen dusch skapar en härlig känsla, där du också i duschrummet har fria ytor att röra dig. Du skapar därmed ett duschrum där du vill visas en längre tid.
  • Fler badmöjligheter. Om du vill göra något ordentligt, satsa också på ett större badkar eller en jacuzzi. Här kan du tillbringa långa stunder med vänner och familj.
  • Lediga ytor. Du bör också inreda ditt nya spa med lediga ytor. Efter att porslin, duschar, badkar och bastu är på plats kan det vara klokt att se till att det finns flera fria ytor. Här kanske du vill placera en sittgrupp, eller solstolar för avkoppling.

Fler knep för att skapa en spakänsla i badrummet

Att installera ljud i badrummet är underskattat. Genom att spela avkopplade musik kan du enkelt koppla av. Om du inte vill satsa på något stort kanske en enkel bärbar högtalare fungera.

Grönt är skönt heter det ju. Och vad är grönt? Jo växter. Satsa på växter i badrumet tillsammans med naturliga material som trä. På så vis kan du skapa en grönskande och levande effekt i badrummet. Om ditt badrum saknar naturliga ljuskällor kan det vara värt att satsa på naturtrogna plastväxter. Även om riktiga växter är ett föredra.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here