Så får du rent din matlåda

0
3993

En plastlåda är praktiskt när du ska ha med lunchlåda till jobbet. Men den kan vara en mardröm att få rent. Här kommer de bästa tipsen på hur du rengör din matlåda. För vem har inte en låda med ingrodda rester av köttfärssås? 

Den första gyllene regeln, för att hålla en fräsch matlåda är att alltid en god idé att göra rent den direkt, så fort du tömt dess innehåll. Fyll din lunchlåda med vatten och en skvätt diskmedel eller ännu hellre, diska ur den direkt. Det håller din matlåda fräschare, mycket längre.

Bakpulver tar bort de ingrodda resterna. Favoritknepet mot rester av köttfärssås eller andra envisa fläckar. Gör en tjock pasta genom att blanda lite bakpulver med varmt vatten. Smeta in matlådan med pastan och låt den vila under en dag. Diska sedan ut noggrant. Nu borde din matlåda vara både lukt- och fläckfri.

salt-matlada

Salt i lunchlådan. Efter att du diskat ur och torkat din matlåda lägger du en nypa salt i den. Saltet absorberar den gamla doften, så att din nya lunch inte luktar gårdagens lunch.

Utsätt matlådan för direkt solljus. Direkt solljus förbättrar nästan allt. När du placerar matlådorna utomhus en solig dag, både luftar du ur dem och låter solens strålar göra underverk mot unken doft djupt ner i plasten.

Ättika lurar iväg all typ av doft. Efter att du diskat dina matlådor, fyll dem med ättika och låt stå i tre-fyra minuter. Skölj ur och diska igen. Gammal doft är puts väck.

Förvara tidningspapper i matlådorna. Fråga oss inte varför, men det här är ett knep som fungerar förvånansvärt bra. Skrynkla ihop tidningspapper till små bollar och lägg i lådan. Sätt på locket.

Diska matlådorna i den övre korgen. Du borde ha som vana att alltid diska all plast i den övre korgen i diskmaskinen. Diskmaskinen är som varmast längst ner, och den värmen kan förstöra plasten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here