Prova att rengöra tvättmaskinen med diskmaskinstablett när den luktar illa

0
34

Om din tvättmaskin och tvätt luktar unket kan det vara ett tecken på mögel. Även om tvättmaskinen tvättar sig själv så kan den kräva extra rengöring ibland.

Det finns vissa grundläggande skötselråd för tvättmaskiner som håller dem rena och fräscha länge. Om du glömmer tvätt i maskinen eller stänger luckan helt när du inte använder maskinen bildas det enkelt en unken doft. Det kan vara mögel, och det gömmer sig inte sällan i tvättmaskinen eller bakom gummilisten vid luckan.

Det finns lite enkla knep för att rengöra tvättmaskinen när den är smutsig. Här kommer en ordentlig huskur för att rengöra din tvättmaskin.

Så rengör du tvättmaskinen:

  • Innan du börjar bör du torka bort synliga rester av tvättmedel, damm och mögel med en trasa. Glöm inte att komma in ordentligt bakom gummilusten runt luckan. Här gömmer sig ofta rester.
  • Värm upp ungefär fem liter vatten, och tillsätt två deciliter askorbinsyra och citronsyra. Häll in i trumman. Kör ett långt program på minst 90 grader (eller så varmt som din maskin klarar av). Välj både förtvätt, huvudtvätt och extra sköljning.
  • När programmet är klart placerar du tre diskmaskinstabletter i tvättmaskinen och kör samma varma och långa program igen. När tvättmaskinen gått klart torkar du av maskinen.
  • Låt luckan stå öppen och lufttorka.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here