Markiser skyddar med stil

Designad skugga för heta dagar

0
1958

Heltäckande kassettmarkiser med vind- och solvakt har länge varit populärt på kontinenten. Nu har trenden fått fäste även i Sverige. Stora, ljusa, heltäckande, elektriska och effektiva ska våra nya solskydd vara.

En tydlig trend är att markiserna ska vara breda och stora och gärna täcka hela altanen eller terrassen. På så sätt får hemmet ett extra uterum samtidigt som markisen fungerar som ett effektivt solskydd. Designen blir allt viktigare. Enfärgat gäller och det ska helst vara ljusa färger, så som beige, grått, brunt och andra mjuka kulörer.

I nybyggda hus är man i regel mer försiktiga med färgvalet. Viktigast är att markisen passar in till husets utseende och tidstypiska drag. Det gäller också profilfärgen på kassetten, som många vill ha i samma färg som husets stuprör och fönster.

Markisen ska vara snygg och stilren

Många lägger ner mycket pengar på sina hus och vill ha det snyggt och stilrent. Designen och bostadens helhet tillsammans med detaljerna har fått större betydelse vid val av markis. Det ska vara elegant och skruvar och muttrar ska döljas, hela markisen ska vara
snyggt formgiven.

En generell trend i dag är att man köper kassettmarkiser både för att skydda duken och mekaniken och för utseendets skull. Det finns markiser i många olika storlekar som passar till alla hus. Kassetterna finns också i olika färger. Markisen är en viktig del av uteplatsen – och inte bara ett solskydd.

– Också när man sitter och grillar på kvällen och daggen kommer är det skönt att kunna fälla ut markisen. Den ger huset ett extra uterum samtidigt som den fungerar som ett effektivt solskydd. Markisen är mycket mer designad i dag än tidigare och urvalet är betydligt större. Det går att skräddarsy markisen efter huset.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here