Köpråd för robotgräsklippare

0
1461

Det finns flera frågor som styr vilken robotgräsklippare du bör välja när du ska köpa en sådan. Det gäller ju att välja en gräsklippare som klarar av att klippa hela din gräsmatta och det med ett bra resultat.

Hur stor är din gräsmatta? Olika robotgräsklippare har olika kapaciteter. Om du har en större gräsmatta behöver du en gräsklippare som både kanske har ett tåligare batteri men också laddar snabbt så att den inte behöver sitta i laddstationen större delen av dagen.

Hur komplex är din trädgård? En komplex trädgård med knepiga passagerare ställer kräv på din robotgräsklippare. Här är det vettigt att välja ett system med nedgrävda slingkablar som guidar klippare.

Hur brant är slänterna? En robotgräsklippare ska orka ta sig upp för branter. Oftast mäts lutning i grader, och den enheten som tillverkaren anger stämmer ofta överens med verkligheten. Men tänk på om att du har en kuperad gräsmatta så går det åt mer energi för gräsklippare att ta sig fram.

Vill du ha kontroll över när din robotgräsklippare arbetar? Kolla att den har funktioner för schemaläggning, så att du kan ställa in tillfällen när den inte vill att du ska arbeta. En del robotgräsklippare kan också styras via appar, på distans via din telefon och ibland också ha koll på vädret och anpassa klippningen efter det.

Vilka säkerhetsnivå vill du ha? Det fanns allt från billigare robotgräsklippare, utan någon direkt säkerhetsanordning, till klippare som endast kan ställas in med hjälp av en PIN-kod till klippare som larmar om de flyttas. Det finns också gräsklippare med GPS-spårning för att kunna hittas.

Hur mycket slinga behöver jag till robotgräsklippare? Vanligtvis brukar man säga att det går åt ungefär 150 meter kabel till en enkel trädgård på upp till 800m². Vid mer avancerade trädgårdar brukar 150 meter slinga räcka till ungefär 400m².

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here