Guide: Så tätar du dina gamla fönster

1
2667

Det här är Villalusts guide till hur du tätar dina fönster. Gamla fönster är oftast enkla i sin konstruktion, så att täta dem är något du kan göra själv. En bra investering om du inte riktigt är beredd att byta fönster. 

Läs gärna vår artikel om att täta fönster, ihop med den här guiden innan du börjar.

1Steg 1: Borttagning av gammal fönsterlist

Först tar du bort den gamla listen på fönstret. Oftast är det bara att dra av listen. Du kan ibland behöva dra med en tång, framförallt för att få bort gamla häftklamrar. Då kan även en skruvmejsel eller kniv komma till användning.

2Steg 2: Rengör kring fönstret

Med hjälp av en borsta eller tassa r städar du rent kring fönstret. Se till att få bort allt damm och gammalt skräp som samlats kring fönsterkarmen och bågen. Annars finns det risk att den nya listen inte fastnar ordentligt. Om du inte får bort gamla limrester kan du använda aceton.

3Steg 3: På med den nya listen

Sätt din den nya listen. Om du köpt en självhäftande list drar du bort skyddspappret och placerar försiktigt dit listen. Tryck till och låt torka innan du stänger fönstret. Om du häftar dit den, häfta i jämna intervaller, och se till att listen är ordentligt sträckt.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here