5 knep för att bli av med bananflugor

Så blir du av med bananflugor

0
3732

Bananflugorna brukar vara framme snabbt när det är varmt, eller när du glömmer soporna inne lite för länge. Eller så cirkulerar bananflugorna i flock kring fruktskålen. Nu berättar vi hur du utrotar bananflugorna.

Genom att skapa en fälla för dina bananflugor eller på annat vis hålla borta dem, så slipper du dem. Här finns 5 knep att hålla bananflugor borta.

1Skapa en flugfälla med rödvin till bananflugor

Spänn en bit plastfolie över en skål som du fyllt med antingen äppelcidervinäger, röttvin eller öl. Stick sedan ett par små hål i folien. Flugorna hittar in i skålen men det är nästintill omöjligt för dem att ta sig ut.

2Dränk bananflugorna med vinäger och diskmedel

I ett glas, häll upp en skvätt vinäger och en skvätt vinäger. Tillsätt sedan någon droppe diskmedel. Diskmedlet gör att ytspänningen förstörs, bananflugorna dör.

3Fälla med strut

Ännu en fälla, som lurar in bananflugorna utan att de hittar ut är struten. Placera en mogen frukt i ett glas. Tillsätt ett par skvättar vinäger. Gör en strut av papper och placera den smala delen i glaset. Täck sedan koppen med plastfolie eller liknande. Flugorna luras in i struten av doften, men hittar inte ut.

4Snus i blomkrukorna skrämmer bananflugor

Bananflugorna har en tendens att dra sig till blomkrukor. En nypa lössnus smulad i varje blomkruka skrämmer bort flugorna.

5Mjölk socker och peppar

Häll ett stort glas mjölk, 100 gram råsocker och 5 gram malen peppar i en kastrull. Låt det sjuda på spisen, till sockret löst upp sig. Häll blandningen i en skål eller annat öppet fat med hög kant. Blandningen lockar till sig bananflugorna där de sedan fastnar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here